2016-2017 Erkek Saç Modelleri

2016-2017 Erkek Saç Modelleri

Erkekler olarak hepimizin hem kadınların karşısında hem de diğer erkeklerden daha yakışıklı görünmek için çaba sarf ettiğini biliyoruz.

Yakışıklı bir adam olmanın şartlarından en önde gelenlerinden biri giyimi kadar önemli olan saç modelleridir. Hatta günümüzde kadınlarda ve erkeklerde giyimine göre saç modelleri ile daha düzgün bir görünüm elde etme çabası süre gelmektedir.

Bu yazımızda sizlerle saç modelleri ile ilgili temel bazı bilgiler vermek istiyoruz. Tabi bu modelleri uygulayabileceğiniz saçınız mevcut ise. Eğer değilse üzülmeyin dazlaklığın karizması daima mevcuttur.

İlk olarak 2016 yılının trend saç modellerine değinmek istiyoruz.

2016 Erkek Saç Modelleri

Bu yıl genel olarak öne çıkan saç modelleri yanlar 2-3 numara askeri kesim üst kısımlar ise 8-15 cm uzunluktakesimi olan biraz “Punk” benzeri olan modeller öne çıkmakta.

 

Bu modeller de saçın uzun olan kısımı ile kısa olan kısımını ayıran bölgede bir ayırım çizgisi kullanılabilmekte. Hatta daha da farklı görünmek arzusundaysanız saçın kısa olan kısmına farklı “tribal figürler” çizilerek daha dikkat çekici olabilirsiniz.

 

Erkekte, Uzun saç modelleri 

Bu yıl uzun saçlarda genel olarak saç uzunluğu omuzu geçmemekte. Kesimi kat kesim olmakla birlikte biraz yüze dökülen dağınık modeller öne çıkmakta. Eğer saç omuzdan uzun ise tepeden toplanarak kullanılmakta.

Tabi eğer saçınız uzun değilse saçın, 1 ayda ortalama 1,5-2 cm uzadığını düşünürsek yaklaşık 1 buçuk 2 sene kadar saçınızı uzatmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Renkli erkek saçları,

Tabi boyu ve kesimi gibi saça renk vererek biraz daha farklı olunması sağlanabilmekte. Genellikle pastel ve metalik renk tonları ile bölgesel yeşil, mavi, uçuk somon, platin, beyaz gibi boya ile renk katılabilirken, tüm saçı farklı aykırı bir renge de boyanabiliyor. Yine de açık renklerden sarı veya platin sarı renkler Farklı renk erkek saçlarında öne çıkmakta.

 

Dazlak Erkek Saç Modelleri 

Genellikle saçlar eksildiğinde kullanılan kel yada 0 yada 1  numara olarak nitelendirilen kesim her zaman aynı şekilde kullanılmakta. Eğer saç 0 sa her taraf 0 olarak kullanılmakta eğer saç eksilmesi dolayısı ile sadece tepede açıklık söz konusu ise yan taraflar olabildiğince kısa kesim kullanılarak hem düzenli hemde karizmatik bir şekilde kullanılmakta.  Bu arada kafa şeklinizin düzgün olması gerekliliği bu kesim açısından çok büyük önem taşımaktadır.

Bu arada kel erkeklerin kadınlar ile aralarında olan özel iletişim konusunda kuvvetlerinin diğer erkeklere göre daha fazla olduğu efsanesin de hatırlatmak isteriz.:)

 

Tabi saçınızın boyu, rengi ve kesim şekillerini belirlerken boyunuzun çok önemli olduğunu ve kafa şeklinize göre bir kesim tercih etmenizi önermekteyiz. Uzun bir süredir devam etmekte olan uzun sakal yada istediğiniz farklı sakal, bıyık modelleri ile de özel tarzınızı pekiştirebilirsiniz.

 

Bu arada modelleri başkasının kafasında güzel duran her saç modelini kullanmanızdan ziyade  size yakışan modeli kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Unutmayın kadınlar saç modelinizi beğenebilir ama size yakışmadığı düşüncesine kapılabilir. 🙂

 

Arananlar ve bulunanlar:

YORUMLAR-SORULAR-CEVAPLAR

Leave a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.