İş Neden Yetişmiyor ?

İş Neden Yetişmiyor ? 

Deli gibi çalışıyoruz fakat iş bir türlü yetişmiyor. Kendimize ayıracağımız vakitte bu yüzden eve gidip televizyon karşısında yorgunluktan bayılarak geçiyor. Sosyal hayatınız hiç verimli geçmiyor eşiniz yada kız arkadaşınız durumdan yakınıyor, çocuğunuz varsa onunla kaliteli zaman geçiremiyorsunuz, eşiniz yada sevgilinizle gereksiz tartışmalar yaşanıyor ve hatta bu yüzden hem aşk ilişkileriniz hemde arkadaş ilişkileriniz bozuluyor.

Bu kadar da kapsamlı etkisi var mı demeyin ! Hepsinin kaynağı yetiştirmekte zorlandığınız işler ve gerek bedeninizde gerekse psikolojinizde bu durumun yarattığı dağılma durumu.

İş neden yetişmiyor? konusunda sizlere öncelikle bilgi vermek istiyoruz ardından da bir kaç tavsiyemiz olacak. 

Özellikle bizim gibi henüz iş yaşamı ile özel hayatı birleştirememiş olan ülkelerde yaygın olarak görülen 1 den fazla işi aynı anda yapma refleksi, iş verenler tarafından çok rahat suistimal edilebilmekte ve kişinin iş tanımı dışarısında yer alan bir çok işi sanki asli görevmiş gibi üzerimize yıkabilme sonucuna ulaştırmakta. Bu  sebepten dolayı aslında 1 kişinin yapabileceği iş bir taneyken biz 2 veya daha fazla kişinin yapabileceği işleri üstleniyor ve çoğunlukla da birden fazla iş yapıyor gibi görünürken bir çok yarım kalan işle asli olan işimizi yapamıyoruz.

Bu durum yetmiyormuş gibi bir de amirimiz veya iş verenimiz işlerimizi yetiştiremiyor olmamızdan dolayı bizlere hak etmediğimiz şekilde davranabiliyor.

 

İş Nasıl Yetişir ?

Sizlere bahsettiğimiz iş yetiştirememe konusunda tavsiye edeceğimiz öneriler ile kolaylıkla işlerinizi düzenleyebilecek ve bu düzende devam ederseniz iş hayatınızda zamanı çok daha verimli bir biçimde kullanacak, kafanız daha dingin şekilde özel hayatınıza devam edecek ve sosyal yaşamınızda çok daha mutlu olacaksıız.

 

İnternet iş fikirleri ve olanakları.
İnternet iş fikirleri ve olanakları.

1- Esas görevinize öncelik verin

Çalıştığınız iş yerinde aldığınız görev tanımının gerekliliklerini öncelikli olarak görmeniz gerekmekte. Böylelikle size ait olan işleri tamamlamadan diğer işlere geçmiyor ve size ait olan görevi tamamlayabiliyor olacaksınız. Size sorulacak olan diğer işler neden yetişmedi sorusu karşısında kendi işinizi tamamladığınız ve diğer işlerin aslında sizlerin lütuf ettiğiniz durumlar olduğu mesajını amirlerinize de veriyor olacaksınız.

2- Küçük gördüğünüz işleri ötelemeyin

Genelde küçük gibi gördüğümüz işler ileride küçük işlerden birikmiş dağlar olarak karşımıza çıkmakta ve bizleri zamanı doğru yönlendirmek konusunda zorlamakta. Eğer bir iş 2 dakikadan daha kısa sürüyorsa hemen yapın ve kafanızda birikmesine izin vermeyin.

3- Kimsenin İşini Üstlenmeyin

Bir iş arkadaşınız sizden yardım etmenizi isteyebilir ama Türk olmanın gerekliliği olarak siz ona yardım etmek yerine onun işini sanki kendi işiniz gibi sahiplenme refleksi göstereceksiniz. Özel durumlar haricinde bunu asla yapmayın. iş arkadaşınıza yardım edebilirsiniz fakat unutmayın “Yardım etmek” işi üstlenip sizinmiş gibi davranmak değildir. Yardım etmek yapılan işin bir kısmını üstlenerek kişinin zaman kazanmasına yardımcı olmak demektir ,Tüm yükü sırtınıza alıp boğulmak demek değildir.

 

 

Bu 3 basit öğretiyi iş yaşamınızın temeline oturtmayı başarırsanız gerek iş yaşamınızda görevlerinizi çok kısa zamanda yerine getirebileceğinizi ve özel yaşamınızda da öncelikle kafa olarak dingin olacağınızı Bayefendi.com erkek sitesi olarak sizlere garanti ediyoruz.

 

Arananlar ve bulunanlar:

Leave a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.