Mobil Cihazların ve Bilgisayarların Ömrünü Kısaltan 20 Hata

Mobil Cihazların ve Bilgisayarların Ömrünü Kısaltan 20 Hata

 

Çoğu zaman, elektronik cihazlarımız satın aldıktan sonra bir- bir buçuk yıl sağlıklı çalışır ve sonra yavaş yavaş ilk günkü performansını bir çok yönden kaybeder.

Her ne kadar kabul etmesek de bu performans düşüklüğünün nedeni bizim kullanım hatalarımızdır

Bu makalede, Bay Efendi erkek sitesi olarak ihtiyacınız olabileceğini dikkate alarak, akıllı telefonunuzu veya dizüstü bilgisayarınızı daha uzun ve iyi performansa sahip olmasını sağlayacak vazgeçilmez ipuçlarını bir araya getirdik !

 

Elektronik cihazların performansı ve ömrü nasıl artar

 

Bilgisayar ve akıllı telefon Pili Nasıl şarj edilir ?

mobil-cihazlarin-ve-bilgisayarlarin-omrunu-kisaltan-20-hata-prizden-şarj-edin
  1. Modern lityum iyon ve lityum-polimer pillerin hafıza etkisi yoktur, bu nedenle akıllı telefonlar, tabletler ve Laptop, enerji çubuklarının sıfıra düşmesini beklemeden şarj edilmelidir. Bunun nedeni, bir çok üreticinin bataryanın ömrünü tam deşarj devrelerinin sayısına göre (genellikle 400-600 devir civarında) ölçmesidir.

Bu nedenle, aygıtınızın pil ömrünü artırmak için daha sık şarj edin. En iyi seçenek, pil gücü göstergesi% 10-20’ye düştüğünde şarj etmektir. Bu, boşalma döngüsü sayısını 1.000-1.100 döngüye kadar artıracaktır (en iyi güç, pil alanı). Akıllı telefonunuzu yada tabletinizi direk elektrik prizinden şarj etmeye özen gösterin. başka bir bilgisayar veya tabletten şarj etmeyin. 

  1. Cihazınızın pili tam dolduktan sonra şarj cihazına takılı olması, modern piller zarar görmeyecektir. Dahili bir denetleyici, pilin gereğinden fazla akım almasını önlediğinden, pili aşırı şarj etme riski yoktur. Ancak bu, telefonunuzu sürekli şarj etmenizin gerektiği anlamına gelmez. Şarjı% 40 ila% 80 arasında tutarsanız pil daha uzun dayanacaktır.
  2. İşte bu yüzden ucuz pil almak güvensizdir: bunlar standartların altında olabilir ve dahili denetleyicilere sahip olmayabilir. Bu nedenle, başka bir tavsiye: cihazınızı orijinal ( üretici tarafından üretilen şarjları kullanın ) olmayan şarj cihazları veya USB kabloları kullanarak şarj etmeyin.
  3. Bataryayı bir saatten kısa bir sürede tamamen şarj ettiğini iddia eden “ultra hızlı” şarj cihazlarından kaçının.
  4. Bilinmesi gereken bir diğer durum: akıllı telefonunuzda büyük bir koruyucu kutu varsa, cihazın ve pilinin, uzun şarj seansları sırasında aşırı ısınmasına neden olabilir. Şarj cihazını takmadan önce kılıfı çıkarmalısınız.
  5. Telefonunuzu veya dizüstü bilgisayarınızın pilini her 3 ayda bir% 0’a kadar boşaltmanız ve ardından tam şarj / deşarjın (pil çok yönlülüğü) uçlarından kurtulmak için hemen% 100 şarj etmeniz önerilir.

 

Sıcaklık kontrolü

 

mobil-cihazlarin-ve-bilgisayarlarin-omrunu-kisaltan-20-hata-isinmaya-dikkat-edin
  1. Bir dizüstü bilgisayar kullanırken dizlerinin üzerine koymayın veya yatağa yerleştirmeyin. Cihazın havalandırma açıklıkları aşırı ısınmayı önlemek için yapılmıştır hava girişi engellenmelidir. İdeal çözüm, özel dizüstü bilgisayar sehpalarını kullanmaktır (bazılarnın dahili fanları vardır kullanabilirsiniz).
  2. Yüksek sıcaklık, lityum-iyon pillerin en büyük düşmanıdır: Bu nedenle, aygıtlarınızı doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın ve ısı kaynaklarına yakın bir yere koymayın.
  3. Eğer dışarısı soğuksa, içeri girdiğinizde hemen dizüstü bilgisayarınızı yada tabletlerinizi çalıştırmayın; oda sıcaklığına uyum sağlaması için zaman tanınmalıdır. Yaklaşık bir saat beklemeniz notebook veya tabletleriniz için çok daha iyi olacaktır.
  4. Soğuk havalarda akıllı telefonunuzu dışarıda kullanmamaya çalışın. Mümkünse, ceketinizin iç cebine veya dış cebe koyun, ancak koruyucu bir kılıf kullanın. Düşük sıcaklıklar pil için zararlıdır.

 

Monitor Nasıl Korunur

 

mobil-cihazlarin-ve-bilgisayarlarin-omrunu-kisaltan-20-hata-monitöru-koruyun
  1. Notebook, akıllı telefon veya bilgisayarınızın monitörünü doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Uzun süreli güneş ışığına maruz kalma, görüntü renklerinin solmasına neden olur.
  2. Monitörü kullanırken çok dikkatli olun – dizüstü bilgisayarınızın bu kısmı çok hassastır. Kalıcı koyu renkli lekeler bırakmamak için parmaklarınızla ekrana dokunmayın.
  3. Ekranı silmek için, özel tüysüz bez kullanmak daha iyidir. Ne yaparsanız yapın, cam temizleme sıvısı kullanmayın; bunlar amonyak içerir, bu da ekranın içerisine girerek devrelere zarar vermesine ve geri dönülmez bir şekilde ekranın zarar görmesine neden olabilir.
  4. Dizüstü bilgisayarı ( Laptop, notebook ) kapatmadan önce daima klavyede hiçbir şey bırakmadığınızdan emin olun. Küçük bir cisim veya kırıntı bile monitörün cam yüzeyine zarar verebilir veya kırılmasına neden olabilir.

 

Yüksek Gerilim dalgalanmaları

 

  1. Bir fırtına yaklaşırken, bilgisayarınızı kapatın, dizüstü bilgisayarınızın fişini çekin ve kablolu Internet’iniz varsa kablonun fişini de çıkarın. Bir efsane değil – bir fırtına sırasında, elektrikli aletler doğanın gazabını yaşayabilir. Ağ filtreleri, cihazlarınızı aşırı voltajdan korumak için tasarlanmıştır, ancak gücü binlerce giga volt’a ulaşabilen yıldırımlara dayanamazlar.
  2. Gerilim dalgalanmalarının sık görüldüğü bir yerde yaşıyorsanız, burada bir tavsiyemiz var: bir dahaki sefere bir PC veya dizüstü bilgisayar satın aldığınızda, yeni ekipmanınızı korumak için Kesintisiz Güç Kaynağı (ups ) cihazı satın alın. Bu hem voltaj değişikliklerine engel olur hemde ani kesintilerden sizi korur.

 

Mobil Cihaz, tablet,bilgisayarlar Nasıl  Temizlenmeli ?

 

  1. Akıllı telefonunuzu el çantasının ana bölmesinde tutarsanız, bağlantı noktaları, bağlantıda sorunlara neden olabilecek toz ve küçük pislikler ile tıkanabilir. Kirin çıkarılması için, telefonu kapatın ve bağlantı uçlarını bir kürdanla dikkatli bir şekilde temizleyin; bu kürdanın ucuna bir parça yumuşak, tiftiksiz bir bez sarabilirsiniz. Kesinlikle ıslatmayın.
  2. Akıllı telefonunuzu çizilmekten veya kırılmaktan korumak için çantanızda yalnız olacağı bir bölmeye koymanız önerilir.
  3. Yılda bir veya iki kez (çalışma koşullarına bağlı olarak), dizüstü bilgisayarların ve bilgisayarların içindeki tozları temizlemeniz gerekir. Bilgisayarınızın soğutucusunun gürültülü ya da dizüstü bilgisayarınızın çok sıcak olduğu fark ederseniz, temizlenme zamanı gelmiş demektir.
  4. Bilgisayarı kendiniz sökmekten ve temizlemekten korkuyorsanız veya nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, en yakın servise başvurun. Eğer kendiniz temizlemek istiyorsanız Youtube kanallarından cihazınızın modelini aratarak ulaşabiliyorsanız dikkatlice izleyerek kendiniz yapabilirsiniz.

Leave a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.