Tisan Yarımadası nerede?

Tisan Yarımadası nerede?

Harita bilgilerine göre Mersin ili Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’ne 17 kilometre uzaklıkta bulunan Tisan yarımadası, bölge turizmi açısından bakir mekanların başında geliyor.

Kıbrıs Barış Harekatı esnasında helikopterle bölgeden geçen bir albay tarafından keşfedilen Silifke Tisan Yarımadası, yeşil doğası, bembeyaz kumu ve turkuaz renkli deniziyle, özel ve bakir bir tatil yapmak isteyenlere tavsiye edilir.

Kendisine özgü doğal coğrafyası ve dağların arkasında gizli kalmış bir cennet olan yarımada şeklinde olan Tisan, doğu ve batı olmak üzere turkuaz renkli iki koyunda denize girmek isteyenleri misafir etmeyi beklerken,iki ada arasında yüzerek gidip gelebilecekleri mesafede.  Çam ağaçlarının arasından geçen virajlı yollardan inerek ulaşılan yarımadaya gelenler, gizli kalmış bir cenneti keşfetmiş gibi hissediyor. Berrak suyu ve sakin yapısıyla dikkati çeken Tisan Yarımadası, deniz tutkunları için bakir plajlar sunuyor.

tisan
tisan

Gizli cennet olarak anılan Tisan Yarımadası, yeşil bitki örtüsüne sahip yüksek bir tepe aşılarak ulaşılması sebebiyle bu isimle anılıyor. Deniz kenarındaki beyaz sahil evleri ile de Muğla’nın Bodrum ilçesini hatırlatıyor.

Tisan yarımadasında turistik yıldızlı otel yok ama konaklamak isteyenler için apart otel ve kiralık evler var. Bölgeyi ayrıntılı olarak keşfetmek isteyenler için tekne turları da düzenleniyor. Teknelerle yarımada açıklarında balıklarla birlikte denize girmek isterseniz burası harika ve el değmemiş bir tatil yöresi.

Hikayesi:
Kıbrıs Barış harekatında bölgeden helikopterle geçen bir albay tarafından keşfedildiği bilinen Tisan, bu şahıs ve arkadaşları tarafından kurulan bir kooperatifle (1976 yılında kurulan ve çoğunluğunu Ankara’lıların oluşturduğu Tisan Tatil Köyü) yerleşime açılırken, her sene çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapma özelliğine sahip.

 

tisan-tatil-koyu
tisan-tatil-koyu

Dünyanın en güzel koyları arasında yer alan Tisan yarımadası aynı zamanda bir antik kentin kalıntılarına da ev sahipliği yapıyor. (MÖ. 7.yüzyılda kurulan bir Yunan kolonisine ait antik yerleşim yeri.)

Tisan, tabiat güzelliklerinin yanında antik kalıntılarıyla, sessizliği, doğayı, denizi ve tarihi sevenler için güzel bir tatil mekanı. Çakıl taşlarının bile metrelerce uzaktan görülebildiği koy, son yıllarda dalgıçların da, sualtı araştırmacılarının da çok tercih ettiği yerlerden. Cennetten bir parça olan ve çok az kişinin geldiği Tisan yarımadası tatillerini eşsiz bir doğada, sakin ve uzak bir köşede, bakir bir koyda geçirmek için ideal bir seçim olarak tavsiye ediliyor.

Tisan yarımadası harita bilgileri ve nasıl gidilir?

Arananlar ve bulunanlar:

YORUMLAR-SORULAR-CEVAPLAR

  • Tisan turisti

    Ben geçen sene gitmiştim Tisan yarımadasına. Koylar muhteşem. Kalacak yüksek standartlı otelleri yok ama yine de temiz ve nezih konaklama yerleri var. Tatilin yanında tarihi ve doğal güzellik meraklısıysanız, sakinlik ve huzur arıyorsanız, doğaya aşıksanız, denizin, rüzgarın ve güneşin sesini duymak isterseniz Tisan harika bir seçim bu yaz için. Plaj ise çoğu yerde çakıllı. Bu da denizi berrak kılan bir unsur aslında.

Leave a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.