Birikim Yapmanın Yöntemleri

Birikim Yapmanın Yöntemleri 

Artık 20 li yaşlarda değilseniz ve yavaş yavaş kaynayan kanınız durulmaya başladı ise kazandığınız parayı daha doğru yönlendirmenizi öneriyoruz.

Bu konuyu yazarken hepinizin aklına aman be arkadaşım bayefendi dedin bizi içeriye aldın ama sen şimdi babamız gibi yazmaya başlıyorsun diyebilirsiniz.

Yazacaklarımız sizlerinde bildiği gerçekliklere hitap edecek bazı küçük yatırım önerilerinden başka bir şey olmayacak merak etmeyin.

Size paranızın tamamını tutun hiçbirini harcamayın demiyoruz. Aksine eğlenmeye devam, sadece biraz daha temkinli olun.

 

EN AZ 6 AYLIK BİRİKİMİNİZİ BİR KENARA AYIRIN

6 aylık geliriniz kadar bir rakamı kenarda tutmaya gayret edin bunun için en kolay zaman kış aylarıdır. Bunun sebebi kötü gün acil durum bütçesi olarak görmeniz gerekmektedir.

Araştırmalar şunu gösteriyor ki bir insanın mücbir bir sebep dolayısı ile işsiz kalma durumunda ortalama 6 ay içerisinde iş bulmaktadır. Bu durumla karşılaşırsanız en azından bir süre hayatınızın temel ihtiyaçlarını giderebilmeniz için kenarda duran ve sizi bu durumun zorluklarından kurtarabilecek bir ilk yardım paranız bulunması iyi olacaktır

Ayrıca başınıza gelme ihtimali olan bir sağlık durumunda kendinizi güvende hissetmenizi sağlayıp bu durumu telagfi edebileceğiniz bir bütçenizin olması iyidir.

Bu yüzden 6 aylık bütçeniz kötü gün parası olarak bir kenarda mutlaka dursun.

TÜM FİNANSAL BORÇLARINIZI ÖDEYİN

Ev kredisi ( morgage ) haricinde olan tüm banka borçlarını bitirin. Bakın bu durum çok önemli bunu olabildiğince agresif biçimde ve öncelikli olarak yapın. Var olan kredi kartı borçlarınız ve bunun gibi ev kredisi haricindeki borçlar hayatınızı gereğinden fazla maddi cesaret içerisinde yaşamanızı ve olmayan paranızı,başka bir deyişle kazanacağınız parayı bloke etmeniz anlamına gelmektedir.

Kredi kartı borçlarınızı ödeyebilmenin en temel yolu ihtiyacınız olmayan şeyleri satın almayarak ve cebinizde var olan para kadar hareket etmeniz ile başlamaktadır.

 

GELİRİNİZİN EN AZ %15 İNİ TASARRUF EDİN 

Aylık gelirinizin %15 ini tasarruf etmeye gayret edin bu rakam hem sosyal yaşamınızdan çok fazla feragat etmenizi gerektirmeyen hem de birikimlerinizi farklı finansal kaynak sağlayıcılara yönlendirebilmeniz açısından çok makul bir orandır. Özellikle 30 lu yaşlarda bu birikim araçlarının getirileri daha sonra süreceğiniz yaşam kalitesini artırmanın yanı sıra büyük gelirler ve sıçramalar yapabilmeniz amacı ile iyi bir yatırım aracı haline dönüşecektir.

 

GAYRİMENKUL YATIRIMI PLANLARINIZA BAŞLAYIN

Eğer eviniz varsa, sahip olduğunuz evden bahsetmiyoruz. Başka gayrımenkuller almayı hedefleyin ve bu plana ufak gayrımenkullerden başlayabilirsiniz. İlla malikane almanız gerekmemektedir. Üzerine makul biçimde bir ev yapılabilecek küçük bir arsa veya 1+1 bir ev bile olabilir yerinin nerede olduğundan çok kolay kiralanabilir veya üzerine kolay inşaat yapılabilir arsa olması yeterlidir.

Bu tür yatırımlar orta dönemde finansal gücünüzü artırmakla beraber ileride oturduğunuz yerden daha fazla geliriniz olmasını sağlayacak en akıllı yatırımlardır.

 

BİREYSEL EMEKLİLİK SİGORTASI YATIRIMI YAPMAYA BAŞLAYIN

30’lu yaşlardaysanız artık BİREYSEL EMEKLİLİK SİGORTASI yaptırmanızın vakti gelmiş demektir. En kolay birikim yapma araçlarından biri olan hayat sigortaları bir borç disiplininde ödenmesi kolay olan bir yatırım amacıdır. Şimdi yapacağınız küçük yatırımlar 10 yıl sonunda sizlere ya toplu bir birikim yada ömrünüzün sonuna kadar belli ay periyotlarında küçük de olsa düzenli gelir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Bir aileniz var ise tüm fertlerine yapacağınız küçük de olsa, bireysel emeklilik yatırımları onlar içinde faydalı olacaktır.

Birikim Yapmanın Yöntemleri konusunda sizleri aydınlatmaya gayret ettik. Unutmayın hiç ölmeyecek gibi yaşamak ile yarın ölecekmiş gibi yaşamanın arasında bir yerde durmanız sizleri hem kendinizi daha huzurlu hissettirecek hemde hayatı daha verimli bir yaşam sürmenizde faydalı olacaktır.

 

 

 

 

Leave a Comment

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.